Жаңалықтар

2024 жылғы 24 қаңтарда «Бұйратау» МҰТП» РММ «Ерейментау» филиалының мемлекеттік инспекторлары және туризм, экологиялық ағарту және ғылыми бөлімінің гид-экскурсия жетекшілері «Қыстайтын құстар күні»...

Мысықтар - Felidae Тұқымдасы

СілеусінLynxLinnaeus слеусін

Сілеусін – қысқа денелі, аяқтары биік, жалпақ табанды, қысқа «кесілген» құйрығы бар үлкен жыртқыш. Дене ұзындығы 87-104 см, құйрығы 20-31 см. Орыс Алтайынан шыққан сілеусіндердің массасы 13,3-23,2 кг. Бастың бүйірлерінде жақ сақалдары айқын көрінеді, құлақтары салыстырмалы түрде үлкен, өткір шашақтармен аяқталады.

Сілеусін – тығыз көгалдандырылған жазық және таулы ормандардың тұрғыны. Кейде Орталық және Солтүстік Қазақстанның ормансыз тауларында кездеседі. Сілеусіндердің негізгі азығы қояндар, құстар.
Материалды  ұсынған:

«Ерейментау» филиалының аңшылықтанушысы  Н.А.Сагалиев